طرح توجیهی تولید انواع کاکائو و شکلات و آبنبات شکر پنیر

طرح توجیهی تولید انواع کاکائو و شکلات و آبنبات شکر پنیر


تعریف،ویژگیها ومشخصات فنی محصول
شکلات کاکائویی و آبنبات به عنوان ماده غذایی انرژی زا و مصرفی می باشد که بیشتر بعنوان تنقلات مصرف می شود.
شکلات و آبنبات در شرایط عادی محیط دو ماه ماندگاری دارد. چنانکه بیش از یکسال در انبار بماند خواص و کیفیت خود را از دست می دهد. انبار محصول شکلات و آبنبات بایستی دارای جریان هوای مناسب باشد. انبار شکلات باید با رطوبت نسبی 60 % و درجه حرارت 16 تا 18 درجه سانتیگراد باشد. تحت این شرایط شکلات بمدت 6 ماه با کیفیت خوب باقی خواهد ماند. به طور کلی شکلات باید در درجه حرارت های پایین نگهداری شود.
چنانچه این محصول با نسبت درصدهای لازم در فرمول تولید شود رقیبی برای کالاهای مشابه خارجی می باشد و همچنین می تواند جهت صادرات در بازارهای خارجی منطقه استفاده گردد.
دانه های کاکائو ممکن است از نظر اسانس به دو گروه اصلی تقسیم شوند گروه اول شامل دانه های قوی از نظر اسانس و گروه دوم انواع دانه های ضعیف از نظر اسانس خواهد بود. در صنعت شکلات از دو نوع دانه کاکائو استفاده می گردد، گروه اول دانه های خوب بوده که محصول آن کره کاکائو است و معادل 56 % کاکائوی خالص است . گروه دوم دانه های متوسط و ضعیف است که محصول آن پودر کاکائو بوده و معادل 44 % کاکائو خواهد بود. پودر کاکائو معمولا بین 8 تا 27 درصد چربی دارد . در صنعت شکلات سازی ، دانه های بو داده شده پس از آسیاب به صورت مسلیکوردر می آید.
با توجه به تنوع طلبی شکلات وآبنبات ، تولید آن دارای مراحل مختلف بوده و با عنایت به درصد کاکائو ، گلوکز و همچنین مواد افزودنی مصرفی در هنگام تولید فرمولهای مختلفی را دارا می باشد. لیکن از نظر کلی و به طور اختصار به شرح خط تولید می پردازیم
ابتدا شکر سفید مورد مصرف را داخل آسیاب ریخته تا از صورت دانه بندی به صورت پودر شکر درآید و سپس آب و شیر خشک و روغن را به پودر شکر افزوده و همه را در دیگ پخت دو جداره قرار می دهیم. محلول به دست آمده به طرف دیگ هدایت می شود و در دیگ کاکائوبه صورت پودر یا کره کاکائوو لستین و انواع اسانس مصرفی و سایر افزودنی ها به آن اضافه شده و به وسیله میکسر بالای دیگ به هم آمیخته گشته و خمیری یکنواخت تشکیل می گردد.
که بعد از توقف کوتاهی شکلات آماده است. به طرف دستگاه پرکن هدایت می گردد و بعد از شکل گرفتن توسط دستگاه فرم دهنده به ماشین بسته بندی منتقل شده و در دستگاه مذکور با رعایت نکات بسته بندی مناسب که ممکن است به صورت کاغذ مومی آلومینیومی و یا سولفان باشد، بسته بندی شده و جهت جلوگیری از فاسد شدن و تغییر شکل در داخل فریزر قرار گرفته و بعد از مدت کوتاهی به داخل کارتن انتقال یافته و سپس به انبار محصول تولیدی حمل می گردد.
اصولا شکلات, و آبنبات در شکل های مختلف ، بنابر تقاضای بازار تولید می شود، ولی بهترین اندازه از نظر وزن 15 الی 35 گرم می باشد.
شماره تعرفه گمرکی:
شمارة تعرفه گمرکی برای محصولات فوق تعریف نشده است و به همین دلیل از یک شماره تعرفه کلی که به عنوان "سایر" شناخته می شود باید/ استفاده نمود . به شماره 90/2106
.شرایط واردات :
در مورد واردات این محصولات نبات و آبنبات شرایط خاصی در سایت رسمی وزارت بازرگانی ذکرنشده است . و تنها موردی که آمده میزان تعرفه واردات نبات و آبنبات می باشد که به ازای هر کیلوگرم 65 سنت ذکر شده است.
بررسی و ارائه استاندارد :
در مورد استاندارد محصولات نبات و آبنبات می توان به استاندارد شماره 711با عنوان " ویژگیها و روشهای آزمون تافی و آبنبات " و همچنین استاندارد شماره 739باعنوان " نبات و روشهای آزمون آن" اشاره نمود. که دامنۀ کاربرد آن دربارة ویژگیها، بسته بندی، نمونه برداری روشهای آزمون و تعریف و ساخت و نشانه گذاری انواع محصولات نبات و آبنبات می باشد.
-1فراورده های غذایی و کد 1999 TC همچنین می توان به استاندارد 34 مربوط به مواد غذایی اشاره کرد در آن در مورد کلیه مواد غذایی ISO 6888 مواردی آورده شده است.
بر اساس استاندارد شماره 711 تعریف آبنباتهای مختلف به شرح زیر می باشد:
آب نبات ساده :
مخلوط پخته ای از مواد اصلی مندرج ( در بند 6) این استاندارد است با قوام سخت که در دمای 138 الی 148 درجه سلسیوس تهیه می گردد .
آب نبات شیری :
همان آب نبات ساده است که در ترکیب آن به میزان حداقل 2 درصد شیر خشک به کار رفته است .
آب نبات مغزدار
همان آب نبات ساده و یا شیری است که دارای اندرونه ای از مواد فرعی مرسوم می باشد .
تذکر آب نبات با طعم میوه همان آب نبات ساده است که در آن از اسانس میوه استفاده شده است .
بر اساس این استاندارد موادی که می توان در آبنبات استفاده نمود به شرح زیرمی باشد:
-1 مواد اصلی :
-شکر مطابق ویژگیهای مندرج در استاندارد شماره 69 ایران .
گلوکز مایع مطابق ویژگیهای مندرج در استاندارد شماره 621 ایران و یا شربت اینورت .
شیر
روغن نباتی جامد
-2 مواد فرعی :
قهوه یا عصاره قهوه .
کاکائو .
میوه و فرآورده های آن .
عسل .
مغزها مانند گردو , بادام , فندق , نارگیل .
شربتهای ساده .
پودر سفیده تخم مرغ کازئین پودر آلبومین .
-3 مواد افزودنی :
اسانسهای مجاز خوراکی , طبق استاندارد شماره 952 ایران .
اسیدهای آلی مجاز خوراکی نظیر سیتریک , مالیک و غیره طبق استانداردهای مربوطه
-رنگهای مجاز خوراکی طبق استاندارد شماره 740 ایران.
امولسی فایرهای مجاز خوراکی طبق استاندارد شماره 949 ایران .
-پایدار کننده های مجاز خوراکی طبق استاندارد شماره 949 ایران .
-نمک طبق استاندارد شماره 29 ایران
جوش شیرین طبق استاندارد شماره 615 ایران .
سوربیتول طبق استاندارد شماره ... 2 ایران .
گلیسیرین خوراکی طبق استاندارد شماره ... 3 ایران .
بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول :
در مورد قیمت داخلی آبنبات با توجه به طعمهای مختلف و اشکال و انواع مغزدار و بدون مغز ما بین 20000 ریال تا 650000ریال به ازای هر کیلوگرم متفاوت است . اما در مورد قیمت جهانی محصولات فوق با توجه به انواع مختلف محصول قیمت جهانی ما بین 2 الی 10دلار به ازای هر کیلوگرم متفاوت می باشد.
توضیح موارد مصرف و کاربرد :
آبنبات یکی از ساده ترین شیرینی ها جهت مصرف می باشند . هم ازنظر مصرف در مراسم و جشنها و نیز از لحاظ پزشکی نیز در بعضی موارد افت فشار در بیماران، ساده ترین راه برای بهبود حال مریض مصرف نبات می باشد .
در عین حال از لحاظ قیمت نیز بسیار مقرون به صرفه بوده و از لحاظ تنوع در طعم نیز بسیار متنوع می باشد. از دیگر موارد م صرف نبات می توان به طعم دهی به دیگر موارد غذایی اشاره کرد و در طعم شیرینی جات و کیک ها از پودر نبات و آبنبات می توان استفاده کرد.
بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول:
برای آبنبات مانند تمام مواد غذایی که از لحاظ مصر ف وسعت زیادی دارند، می توان کالاهای جایگزین دیگری در نظر گرفت، مانند انواع شکلاتها، تافی ها و دیگر شیرینی جات که در بازار مصرف موجود باشد . اما هیچ یک ازمواد غذایی خود با توجه به شرایط سادة تولید آبنبات و تنوع در تولید وسهولت در امر تأمین مواد اولی ه جایگزین این دو محصول نخواهند بود و همواره این محصولات در بازار مصرف جایگاه ویژه ای برای خود دارند.
-اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز :
آبنبات امروزه یک کالای تولیدی و مصرفی بسیار مهم در بازار جهانی می باشد. زیرا موارد مصرف آن و تنوع تو لید و مصرف آن بسیار زیاد و همچنین تولید آن بسیار ساده و پرسود می باشد . کمتر کشوری در دنیا موجود می باشد که در زمینۀ تولید این محصولات و یا مواد اولیۀ آن، بخصوص شکر فعالیت نداشته باشد، از این رو می توان گفت تولید آبنبات در هر 5 قارة جهان یکی از شاخه های مهم صنایع غذایی می باشد . از این نظر تولید محصولات و آبنبات و حتی تکنولوژی تولید این محصولات می تواند دریچۀ مهمی جهت بازگشایی طرحهای اقتصادی و مناسبات اقتصادی با سایر کشورهای جهان و تولید کنندگان و مصرف کنندگان این محصولات و مواد اولیۀ آن باشد . به
خصوص وجود کشورمان درپل ارتباطی 3 قارة مهم جهان یعنی اروپا و افریقا و آسیا می تواند در زمینۀ راه برد این فعالیت اقتصادی بسیار گره گشا باشد.
کشورهای عمدة تولید کنندة و مصرف کنندة محصول :
سالهاست که در دنیا تکنولوژی تولیدات مواد غذایی از جمله آبنبات در اختیار کشورهای پیشرفتۀ اروپایی می باشد، چه بسا تا حدود 10 سال پیش %90 از تولیدات عمدة جهانی نبات و آبنبات در اختیار 4 الی 5 کشور اروپایی از جمله آلمان و ترکیه و
اتریش و بلژیک و انگلیس بود . اما در سالهای اخیر دامنۀ تولید این محصول و تکنولوژی تولید این محصولات به دیگر قاره های جهان رسید و در کشورمان هم گامهای بلندی در زمینه تولید صنعتی این محصولات برداشته شده است، چه بسا در بخش خاورمیانه، ایران اولین تولید کنندة این محصولات باشد، اما در مورد کشورهای مصرف کنندة محصول می توان گفت به دلیل وسعت تو لید تنوع این محصولات در تمامی کشورهای دنیا، مصرف این محصولات سهم بسزایی داشته و مقادیر زیادی از مصرف آن در کشورهای مختلف موجود است، اما به خصوص می توان به کشورهای جنوب خلیج فارس و یا بازار جنوب شرق آسیا و اروپا اشاره کرد که از بزرگترین مصرف کنندگان این محصولات در جهان می باشد

تعداد مشاهده: 268 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: word

تعداد صفحات: 38

حجم فایل:526 کیلوبایت

 قیمت: 2,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    طرح توجیهی تولید انواع کاکائو و شکلات و آبنبات شکر پنیر

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.